Konsten att skriva ett filmsynopsis #Blogg100

Konsten att skriva ett filmsynopsis #Blogg100

Jag bestämde mig hastigt och lustigt för att gå en filmmanuskurs – i Stockholm av alla ställen, vilket man ju kan säga när jag bor utanför Göteborg.

Men jag tilltalades av Cinemantrix upplägg. För det första är de verksamma ute på fältet och skriver många manus själva, samt filmar. För det andra så är det upplagt som en workshop där man jobbar med sitt eget manus under kursen. Det är just vad jag vill göra. Jag har liksom inte tålamod att göra en massa av läraren påhittade övningsuppgifter i väntan på att få skriva mitt egna. Och jag vill inte heller skriva mitt egna färdigt först, innan jag kan lämna över till någon annan som ger respons. Ja, därför blir det några tågresor till Stockholm i vår, med kurs på kvällen och jobb på tåget på väg upp och ned.

Vi ska träffas första gången på onsdag och SOM jag ser fram emot det. Tills dess ska vi ha skrivit ett synposis. Det innbär att det är ganska kort om tid.

Jag har läst flera böcker – och flera sidor på nätet – om att skriva filmmanus och synopsis. Det torde vara ett utomordentligt sätt att lära sig den ädla konsten. Men ärligt talat, vid det här laget är jag tämligen trött på att läsa böcker som alla börjar med Aristoteles. Ja, jag har fattat den grejen nu! Nu vill jag ha ett manus! Och jag har upptäckt vad det bästa är för att hitta på en film och få ner ett synposis; Tidsbrist!

I dag var enda kvällen jag kunde göra det innan jag ska upp till Stockholm. Det tog mig ungefär en timma! Jag känner mig duktig …

Men kanske är det ett litet försprång att jag ska adaptera (som det heter) min roman Skönt förvirrad kvinna till filmmanus. Sen återstår bara att finna den som vill göra film …

Skönt förvirrad kvinna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s